Vi tycker att påsken är en mysig högtid för ledighet och god mat. Det sköna med påsken är att man inte har lika mycket press som kring julen. Man gör som man vill och det kan bli olika från år till år.

Samma gäller hur man inreder och dukar inför påsken. Man vågar testa olika sätt att inreda, då det ändå bara ska finnas där under några dagar.

Många som i vanliga fall endast har vitt, grått och svart hemma, passar på att våga använda mer färg under påsken. Man gör precis som man vill och det får gärna vara lite mer lekfullt, speciellt om man har barn eller barnbarn hemma över påsken.

Vissa går all in och för vissa räcker det med en liten påsklilja på köksbordet.

Nu till våren ser vi mycket pasteller och fina glasljustakar i olika pastellfärger som passar både våren och påsken. Superfint att duka med tillsammans med färgade glasägg i valfri kulör som passar just dig.

Påskdukning i våriga pasteller hos Nordic Nest

Några små påsktips

Vill du inte köpa något nytt, så tycker vi att du ska kolla vad du har hemma och återanvända det du har. Här kommer några enkla inspotips till er alla som man enkelt kan göra när man ska inreda eller duka påskbordet. Alla tips går att skapa i den färgskala som passar just dig och din stil och vad du har hemma.

Varför inte göra kaninöron av servetterna. Enkelt och fint och funkar vilken färg du en har.

Det finns massor av tips på tex pinterest där du kan ta vad du har hemma och få till riktigt fint påskpynt.
Foto Pinterest

Spar äggkartongen, måla den eller behåll den som den är. Den kan användas för att samla blommor, grenar, mossa, ägg och skapa din egna påskinstallation på matbordet. Matcha med tallrikar och tygservetter som tar upp någon av färgerna i din installation.

Detta pyssel är perfekt att göra tillsammans med barnen och välja fritt vad som passar just dig. Foto Pinterest

Ett annat tips är att använda en fin kruka eller vas du har hemma, ta in riset  och istället för fjädrar kan du använda gula torkade blommor att ha i påskriset. Ställ de tillsammans med de ljusstakar du har hemma och valfri skål med påskgodiset så har du en trevlig enkel påskinstallation.

Ta det du redan använder hemma och lägg till lite gult och vips har du påskkänsla.
Foto Pinterest

Tycker du att det är svårt att få till den röda tråden i din inredning? Vi hjälper dig med allt från färgval på väggar och golv till textilier och detaljer. Kontakta oss för mer info!

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *