Hållbar styling och Inredning

När vi stylar och inreder jobbar vi inte med att bara slänga ut och köpa nytt. Tvärtom! Vi försöker jobba så mycket som möjligt med hållbar homestyling. 

För oss innebär hållbar homestyling att vi i första hand alltid försöker använda oss av den befintliga inredningen. Vi planerar tillsammans med dig hur vi kan använda och arrangera de möbler som finns. Vi tillför sedan de möbler och detaljer som lyfter helheten. 

Vi köper mycket inredning på Blocket, Stadsmissionen, Myrorna och Marketplace – både till jobbet och till våra privata hem. LÄS MER OM VÅRA TJÄNSTER OCH HUR VI KAN HJÄLPA DIG

BEGAGNAT FÖRST

När vi gör inredningsuppdrag ber vi alltid kunden kika på tex Blocket först – innan det blir en shoppingtur till butiken som säljer det vi rekommenderat! Det sparar både miljön och plånboken! 

Tävling i återbruk

Att återbruka och köpa begagnat där det går blir nästan som en tävling för oss. Det är skönt att veta att den där dyra designerlampan som nu pryder mitt hem dels kommit till återanvändning och blev mycket billigare! 

Det unika i inredning

De flesta möbler och inredningsprodukter massproduceras idag. Det kan göra det svårt för oss stylister att uppnå det unika inslagen i en styling. Att plocka in äldre föremål man hittat på loppis eller använda en släktings gamla byrå ger det där extra. Då kan vi få till den där unika stylingen som vi vill åt och känna att ”det här har vi inte gjort tidigare”. 

HÅLLBAR INREDNING – CHECKLISTA

Vad är föremålet i för material, är det återvinningsbart?
Om inte, finns det något alternativ?


Vart är produkten producerad? Är det långa leveranssträckor? Kolla alternativ som är producerat lokalt eller i alla fall närmare. Om det inte finns – kan du försäkra dig om att produktionen sker under sjyssta förhållanden?

Vad innehåller produkten? Om det finns tex kemikalier under produktion eller innehåll – kolla efter andra alternativ. Idag finns det nästan alltid varianter som producerats med tanke på miljön.


Tänk efter hur du konsumerar – köper du produkter för en säsong eller bara för att tillfälle fanns. Tänk långsiktigt och köp saker som du vet att du behåller och som kan säljas vidare om du trots allt tröttnar.